ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
BUDGET 4th WEEKEND OFFER

BUDGET 4th WEEKEND OFFER

Μοναδική προσφορά! Budget Weekend Offer Budget Weekend Offer (3 for...

BUDGET 4th DAY FREE OF CHARGE

BUDGET 4th DAY FREE OF CHARGE

Μοναδική προσφορά! Budget 4th Day Free of Charge Budget 4th Day Free of...

ΠΕΡΙ ΓΥΡΟΥ & ΣΧΑΡΑΣ

ΠΕΡΙ ΓΥΡΟΥ & ΣΧΑΡΑΣ

Μοναδική προσφορά! Προσφορά για τις ώρες 17:00 - 20:00Εξυπηρέτηση από Μόλα καλύβα...

IRINI APARTMENTS

IRINI APARTMENTS

Μοναδική προσφορά! Ειδική προσφορά για τους μήνες Μάιο - Ιούνιο & Σεπτέμβριο -...

ANASTASIA HOTEL

ANASTASIA HOTEL

Μοναδική προσφορά! Προσφορά διαμονής στη Χανιώτη από 28/05 έως 13/06 Κάντε κράτηση για...

KRIOPIGI BEACH HOTEL

KRIOPIGI BEACH HOTEL

Μοναδική προσφορά! Προσφορά διαμονής από 23/05 εώς 10/06 Κάντε κράτηση για την διαμονής...

ROYAL HOTEL

ROYAL HOTEL

Μοναδική προσφορά! Κάντε την κράτηση σας απευθείας από την ιστοσελίδα μας και κερδίστε...

HELENAS APARTMENTS

HELENAS APARTMENTS

Μοναδική προσφορά! Μοναδικές προσφορές για τη διαμονή σας στο Πευκοχώρι! Από 15/05 –...

 • BUDGET 4th WEEKEND OFFER

  BUDGET 4th WEEKEND OFFER

 • BUDGET 4th DAY FREE OF CHARGE

  BUDGET 4th DAY FREE OF CHARGE

 • ΠΕΡΙ ΓΥΡΟΥ & ΣΧΑΡΑΣ

  ΠΕΡΙ ΓΥΡΟΥ & ΣΧΑΡΑΣ

 • IRINI APARTMENTS

  IRINI APARTMENTS

 • ANASTASIA HOTEL

  ANASTASIA HOTEL

 • KRIOPIGI BEACH HOTEL

  KRIOPIGI BEACH HOTEL

 • ROYAL HOTEL

  ROYAL HOTEL

 • HELENAS APARTMENTS

  HELENAS APARTMENTS

Λαογραφικό μουσείο Πολυγύρου

polygyros2

Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου άνοιξε τον Μάιο 1998 με την πρωτοβουλία του Εθελοντικού Συλλόγου Γυναικών για Κοινοτική Ανάπτυξη, μια τοπική ομάδα η οποία διοργανώνει λαογραφικά – σχετικά γεγονότα κατα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην ανακαινισμένη διώροφη κατοικία του πρώην δημάρχου Πολυγύρου, κ. Καραγκάνη, ο οποίος τη δώρισε για το σκοπό αυτό. Όλα τα εκθέματα είναι δωρεές των κατοίκων και των πολιτών του Πολυγύρου. Αυτά που βρίσκονται στον πρώτο όροφο είναι διαρρυθμισμένα έτσι ώστε αναπλάθεται το εσωτερικό ενός αστικού σπιτιού του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου αιώνα, με δωμάτια υποδοχής (σαλόνι με σοφάδες και χαμηλά στρόγγυλα τραπέζια, τραπεζαρία, και τα υπόλοιπα έπιπλα που θα περίμενε κανείς να έχει ένα τυπικό αστικό σπίτι της Μακεδονίας), κρεβατοκάμαρες (με μεταλλικά κρεβάτια, ντουλάπες και κλινοσκεπάσματα), καθιστικό, κουζίνα (με όλες τις μαγειρικές συσκευές, καζάνια, ταψιά, τζάκι), και ένα άλλο δωμάτιο το οποίο περιέχει ένα παραδοσιακό αργαλειό. Αυθεντικές στολές της ευρύτερης περιοχής του Πολυγύρου εκτίθενται σε διάφορες γωνίες του σπιτιού. Στο ισόγειο, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν αγροτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για όργωμα, σπορά, θέρισμα, αλώνισμα, και λιομάζωμα, καθώς και περισσότερες παραδοσιακές ενδυμασίες από την πόλη αλλά και από την επαρχία.

Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου
Πολύγυρος Οικία Καραγκάνη
Τηλέφωνο: (+30) 23710 22619, 23710 22059

Αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου

polygyros

Το Μουσείο Πολυγύρου, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώου στο κέντρο της πόλης, επιδεικνύει αντιπροσωπευτικά αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Χαλκιδική. Πιο συγκεκριμένα, καλύπτουν ένα χρονικό φάσμα που κυμαίνεται από Εποχή του Χαλκού μέχρι την Ρωμαϊκή περίοδο και προέρχονται από τα αρχαία Στάγειρα (κοντά στην Ολυμπιάδα), Τορώνη, Πυργαδίκια, Άφυτο, Πολύγυρο, Ιερισσό, και Στρατώνι, καθώς και από την αρχαία πόλη της Ολύνθου. Τα πιο σημαντικά εκθέματα είναι ένας ημιτελής κούρος της Αρχαϊκής περιόδου, όπλα και κοσμήματα από τα τέλη της Αρχαϊκής και των Κλασσικών χρόνων, μια μαρμάρινη κεφαλή του Διόνυσου από την αρχαία Άφυτο (4ος αιώνας π.χ.), ένας κίονας μιας μαύρης φιγούρας από τα Βραστά (τέλη 6ου αιώνα π.χ.) και δυο μαρμάρινα αγάλματα από το ηρώο στο Στρατώνι (1ος αιώνας π.χ.). Πάρα πολύ σημαντικά είναι τα ευρήματα από την πόλη και το νεκροταφείο της Ολύνθου, των Αρχαϊκών και Κλασσικών χρόνων, επειδή δίνουν μια πλήρη εικόνα των καθημερινών δραστηριοτήτων και της κοινής ζωής της εποχής. Το μουσείο έχει φιλοξενήσει μια έκθεση με τίτλο «Τρεις Αποικίες της Άνδρου στη Χαλκιδική: Σάνη, Άκανθος, Στάγειρα από το 1998. Ανάμεσα σε πολλά πράγματα συμπεριλαμβάνονται τρία όρθια ή γονατιστά αγάλματα της Νίκης από την οροφή ενός ναίσκου του 6ου αιώνα π.χ., τα οποία αρχικά ήταν στο Σάνη και αργότερα ενσωματώθηκαν στον αστικό σύμπλεγμα της Ουρανούπολης. Χάρη στην έκθεση, το Μουσείο Πολυγύρου κέρδισε τον τίτλο Μουσείο της Χρονιάς της 16η Γενικής Δ/νσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, ο οποίος απονεμήθηκε το 1998.

Πολύγυρος Πάρκο Ηρώου
Τηλέφωνο: (+30) 23710 22148

Λαογραφικό Μουσείο Αφύτου

Afytos

Η Άφυτος είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Χερσονήσου Κασσάνδρας της Χαλκιδικής και έχει επίσημα χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός. Απέχει περίπου 75 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 21 χλμ. από τα Νέα Μουδανιά. Το 1980, ο Νίκος Παράλης και ο τοπικός Λαογραφικός Σύλλογος ίδρυσαν ένα λαογραφικό μουσείο βασισμένο στα αρτοτεχνήματα που δώρισαν οι κάτοικοι. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο που χρονολογείται το 1889 στο κέντρο του χωριού, και το οποίο ήταν δωρεά της οικογένειας Αλετρά. Η λαογραφική συλλογή περιλαμβάνει οικιακές χρήσεις, αγροτικά εργαλεία (για όργωμα, φύτεμα, θέρισμα και συγκομιδή), καθώς και κεραμική, η οποία είναι μια τέχνη που έχει μεγάλη παράδοση εδώ. Η λαογραφική συλλογή θα συνοδεύεται από όλα ή ένα μέρος της συλλογής του Καραγκιόζη, θέατρο σκιών, που ανήκει στον καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιο Σπαθάρη. Οι μαριονέτες του Σπαθάρη εκτίθενται σε μια από τις αίθουσες του μουσείου μέχρι το καλοκαίρι του 1999, η οποία μπορεί να είναι ακόμα ανοιχτή για το κοινό. Υπήρχε επίσης μια έκθεση αφισών του Δημήτρη Αρβανίτη τον Αύγουστο 1999.

Λαογραφικό Μουσείο Αφύτου
Άφυτος
Τηλέφωνο: (+30) 23740 91239, 23740 91236

Λαογραφικό Μουσείο Βάβδου

vavdos

Η Βάβδος είναι ένα παλιό ορεινό χωριό της Χαλκιδικής. Απέχει 40 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και η πρόσβαση σ’ αυτό γίνεται από τον επαρχιακό δρόμο Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος. Το καλοκαίρι του 1997, ο Σύλλογος Βαβδόνιων στη Θεσσαλονίκη και το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μακεδονίας - Θράκης έκανε μια λαογραφική συλλογή που στεγάζεται σε μια αίθουσα του νηπιαγωγείου, η οποία και σχεδιάστηκε για τον σκοπό αυτό καθώς διαθέτει ξεχωριστή είσοδο. Τα εκθέματα ήταν δωρεά των κατοίκων. Η έκθεση παρουσιάζει την παραδοσιακή ζωή της Βάβδου μέσω τεχνημάτων και φωτογραφιών από τα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Έχει γίνει ανακατασκευή ενός παραδοσιακού νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένου ενός αργαλειού σε μια γωνία (ο οποίος έντυσε το σπίτι και τους τροφίμους του), ενδυμάτων (κυρίως γυναικείων) σε άλλη γωνία, ένα καθιστικό με τζάκι, ένας νιπτήρας με βάση, μια παιδική κούνια, ένα κρεβάτι και μια ντουλάπα, μια παραδοσιακή κουζίνα, και ένα κελάρι συμπεριλαμβανομένων βασικών τροφίμων (ψωμί, λάδι, κρασί και αντικείμενα που έχουν σχέση με αυτά). Υπάρχουν επίσης τεχνήματα που συνδέονται με την οικονομική ζωή του χωριού: μελισσοκομική, γεωργία, μεταξοσκωληκοτροφία, κτηνοτροφία, δασοκομική και ιδιαίτερα εξόρυξη μαγνησίτη κοντά στο χωριό.


Λαογραφικό Μουσείο Βάβδου

Νηπιαγωγείο, Βάβδος

Αρχαιολογικό μουσείο Ολύνθου

olinthosΤο μουσείο άνοιξε τον Ιούλιο 1998 σε ένα κτίριο στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολύνθου, 5 χλμ. από τα Μουδανιά, Χαλκιδική. Τα ανασκαφικά ευρήματα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολύγυρου. Το Μουσείο Ολύνθου έχει μόνο οπτικοακουστικό υλικό, σκοπός του οποίου είναι να δώσει στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου της Ολύνθου, ξεκινώντας με την ιστορία της πόλης και συνεχίζοντας με μια περιγραφή της ανασκαφής και της αποκατάστασης. Οι επισκέπτες μαθαίνουν ότι η πόλη χτίστηκε με το Σχέδιο Ιπποδομενέα (δυο φαρδιές λεωφόροι αποτελούμενες από δέκα (τετράγωνα) σπίτια, και ένα αποχετευτικό σύστημα ανά πέντε σπίτια). Ένα τυπικό σπίτι της Ολύνθου πήρε το σχήμα πάστας (ένα τετράγωνο, διώροφο οίκημα με δωμάτια που βλέπουν σε μια καλυμμένη εσωτερική αυλή) και χτίστηκε με πέτρες και πυλό, με το εποικοδόμημα να είναι από άψητα τούβλα ενισχυμένα με ένα ξύλινο πλαίσιο. Στα περισσότερα σπίτια, το πάτωμα είναι από συμπιεσμένη γη, αλλά τέσσερα από αυτά έχουν μωσαϊκά πατώματα από χαλίκι και ασβέστη. Οι φωτογραφίες και τα σύντομα κείμενα περιγράφουν την τοπική οργάνωση (προετοιμασία φαγητού, αποθήκευση τροφίμων, πλέξιμο) και την οικονομική ζωή της πόλης (λιθοδομία, χωροπλαστική, αγροτουριστικές δραστηριότητες, αναψυχή, συμπόσια). Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μάθουν για την πορεία των ανασκαφών, από τις εργασίες του Robinson το 1928 μέχρι τις ανασκαφές του 1990 και 1992.

Αρχαιολογικό μουσείο Ολύνθου
Τηλέφωνο: (+30) 23730 91000

Αρχαιολογικό μουσείο Πετραλώνων

petralona

35 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών βρίσκεται το χωριό των Πετραλώνων. Το σπήλαιο και το Ανθρωπολογικό Μουσείο βρίσκονται 2 χιλιόμετρα μετά το χωριό. Το μουσείο χτίστηκε και χρηματοδοτήθηκε το 1978 από την Ανθρωπολογική Ένωσης Ελλάδος (ΑΕΕ), στην οποία και ανήκει. Άνοιξε και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1979. Ο σκοπός του μουσείου είναι να δείξει τα ευρήματα του Σπηλαίου των Πετραλώνων, του προϊστορικού Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και όλου του κόσμου, και τα ευρήματα αντιπροσωπεύουν όλη την παλαιοντολογική περιοχή της Ελλάδος. Τα ευρήματα περιλαμβάνουν αντίγραφα του μαυσωλείου του Αρχαιάνθρωπου ευρωπαίου των Πετραλώνων, τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς που βρέθηκαν ποτέ (από το 24ο γεωλογικό επίπεδο στο σπήλαιο των Πετραλώνων, το οποίο χρονολογείται πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια), τα πρώτα λίθινα και κοκάλινα εργαλεία, τα οποία ανακαλύφθηκαν στην Νέα Τρίγλια της Χαλκιδικής (11 εκατομμύρια χρόνια) και ευρήματα από ανοιχτούς χώρους πριν την εποχή των σπηλαίων στη Νέα Τρίγλια, στο νησί της Εύβοιας, στην Πτολεμαϊδα Χαλκδιικής, στο Αιγαίο, και σε άλλα μέρη της Ελλάδος καθώς και στην Αφρική. Υπάρχουν τοιχογραφίες του λαογραφικού ζωγράφου Χρήστου Καγγάρα, που απεικονίζουν την εμφάνιση ζωής στη Γη και του Αρχαιανθρώπου να διδάσκει στα παιδιά πως να κάνουν εργαλεία από πέτρες και κόκαλα, την εξέλιξη της ζωής σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, και την εξέλιξη της ανθρώπινης ζωής κατά τα τελευταία 11 εκατομμύρια χρόνια σύμφωνα με τον Πουλιάνο. Το μουσείο έχει μια αίθουσα συνεδρίων, εργαστήρια γεωλογικής και παλαιοντολογικής συντήρησης, και μια βιβλιοθήκη.

Πετράλωνα Βουνό Κατσικά
Τηλέφωνο: (+30) 23730 71671, 23730 71070

Ιστορικό & Φολκλορικό Μουσείο Αρναίας

arnea

Η Αρναία είναι ένα μικρό γραφικό χωριό στην Χαλκιδική, το οποίο απέχει 58 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 37 χλμ. από τον Πολύγυρο. Το μουσείο, το οποίο ανήκει στην Κοινότητα, βρίσκεται πίσω από την Εθνική Τράπεζα στο κέντρο της πόλης. Στεγάζεται σε ένα διώροφο σπίτι του 18ου αιώνα, το οποίο άνηκε στον Κων/νο Κατσάγγελο και στέγαζε την λαογραφική συλλογή, η οποία είχε τοποθετηθεί από τον Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Σύλλογο Αρναίας. Έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και λειτουργεί ως μουσείο από το καλοκαίρι του 1999. Ο σκοπός του μουσείου είναι να επιδείξει τεχνήματα της λαϊκής τέχνης της Αρναίας καθώς και της γύρω περιοχής. Καθώς μπαίνουμε στο κτίριο, η πρώτη αίθουσα έχει τυπικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αρναίας, και η δεύτερη παραδοσιακά λαϊκά όργανα. Εκτός από αυτά, στο ισόγειο υπάρχει έκθεση αγροτικών εργαλείων (σπορά, θέρισμα, αλώνισμα), εξοπλισμός αρτοποιίας (μυλόπετρες, ζυμωτικές μηχανές, δοκιμαστικά σκαφίδια ζυμώματος, στάμπες ψωμιού), εξοπλισμός μελισσοκομικής (κυψέλες, τελάρα, εξολκέας για να βγαίνει το μέλι από τις κερήθρες, κυψέλες), εξοπλισμός ξυλουργικής (μέγγενες πάγκου, καλούπια για κεραμίδια και τούβλα, λίμες, πλάνες). Στο μεσαίο πάτωμα είναι το μέρος όπου ετοιμάζεται και φτιάχνεται ο καφές, και στο πρώτο πάτωμα εκτίθεται ο υφαντουργικός εξοπλισμός. (αργαλειός, ηλακάτη, αδράχτια, ανέμη, ξαντικές μηχανές) καθώς και εργαλεία και οικιακές συσκευές καθημερινής χρήσης (συσκευές μαγειρικής, δοχεία μεταφοράς νερού, καζάνια, σκάφες πλυσίματος, μαγκάλια). Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έκθεμα είναι η πυροσβεστική αντλία της Αρναίας, η οποία είναι 200 ετών και βασίζεται στην πυροσβεστική αντλία η οποία εφευρέθηκε από τον Κτεσίμπιο (285-220 π.χ). Η βασική της λειτουργική αρχή είναι ένα πιστόνι, το οποίο αποτελείται από μπρούτζινα δοχεία εφαρμοσμένα με δυο πιστόνια, μεταξύ των οποίων περνάει το νερό και στη συνέχεια αποθηκεύεται στα δοχεία.

Τηλέφωνο: (+30) 23720 22988, 23720 22323

Χριστιανική έκθεση Ουρανούπολης

xristianiki

Η 10η Γενική Δ/νση Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ίδρυσε την Έκθεση «Χριστιανική Χαλκιδική» στην Ουρανούπολη, Χαλκιδική, η οποία είναι ένα χωριό όπου οι επισκέπτες και οι προσκυνητές επιβιβάζονται για το Άγιο Όρος. Η έκθεση στεγάζεται σε ένα κτίριο κοντά στο σημείο επιβίβασης και στον πύργο της Ουρανούπολης. Κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα, και είναι γνωστό ως αρσανάς ή «σπίτι-βάρκα», και παλιότερα χρησιμοποιείτο από τους μοναχούς της μονής Βατοπεδίου, της οποίας ήταν ιδιοκτησία. Τα εκθέματα χρονολογούνται στις Πρώτες Χριστιανικές, Βυζαντινές και μετα-Βυζαντινές περιόδους και προέρχονται από όλη την Χαλκιδική. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να δείξει στους επισκέπτες ότι η Χαλκιδική έχει αρκετούς σημαντικούς θησαυρούς της Χριστιανικής περιόδου πλέον τους αμέτρητους θησαυρούς που ανήκουν στα Μοναστήρια του Αγίου Όρους. Στο πρώτο πάτωμα υπάρχουν 14 φορητές εικόνες (11 μεγάλες και 3 μικρότερες) του 18ου με αρχές του 20ου αιώνα, από μοναστήρια, εκκλησίες, και παρεκκλήσια της Χαλκιδικής. Ιδιαίτερης προσοχής είναι η εικόνα της Παναγίας και του Χριστού ενθρονισμένοι, η οποία χρονολογείται στο 1728. Επίσης, αξιοπρόσεκτες είναι οι λαϊκού τύπου τοιχογραφίες οι οποίες αποκολλήθηκαν από το ιερό και οι προσθετικές αψίδες του Παρεκκλησίου της Αγ. Τριάδος, που ανήκει στο Μοναστήρι της Αγ. Αναστασίας (16ος –17ος αιώνας). Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν ένα μπρούτζινο σταυρό του 11ου – 12ου αιώνα, μια μικρή πλάκα κόκαλου του Χριστού του 10ου –11ου αιώνα, και ένα ημερολόγιο υπηρεσιών για τις ακίνητες εορτές του Σεπτεμβρίου που δημιουργήθηκαν το 1806 και διασώθηκαν στη περιοχή των ανοιχτών φυλακών Κασσάνδρας. Στο δεύτερο πάτωμα βρίσκονται Χριστιανικά ευρήματα από ανασκαφές που έγιναν στην Χαλκιδική: σμαλτωμένη αγγειοπλαστική, αχρωμάτιστη αγγειοπλαστική, λυχνάρια, μπρούτζινα νομίσματα, κοσμήματα, σφραγίδες και κεφάλια βέλους από την Ποτίδαια, Τορώνη, Παλαιόκαστρο, Άγιος Μάμας, Νέα Σύλλατα, (η μεσαιωνική πόλη της Βρύας), Γαλάτιστα (ο τάφος της Αγ. Παρασκευής), και τα νεκροταφεία της Ιερισσού. Άλλα εκθέματα συμπεριλαμβάνουν Κορινθιακές και Ιωνικές πρωτεύουσες και μια διάτρητη πλάκα από τις Πρώτες Χριστιανικές Βασιλικές των Σοφρώνιο και του Αγ. Γεωργίου στην Νικήτη.

Τηλέφωνο: (+30) 23770 71389

Μουσείο αλιευτικών σκαφών και εργαλείων

Παραγάδια, καμάκια, αγκίστρια ομοιώματα από βάρκες μικρές και μεγάλες αλλά και εργαλεία που αντικαταστάθηκαν με σύγχρονα και τα οποία αποτελούσαν, μέρος της καθημερινή ζωής των ψαράδων αποτελούν πια το υλικό του πρώτου ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ & ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ που άνοιξε τις πύλες του το Μάρτιο του 2001 στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Η ιδέα ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Μουδανιών , που τα μέλη του πρόσφεραν μια σημαντική συλλογή κοχυλιών από τις ελληνικές θάλασσές και συνέβαλαν στη διατήρηση των αλιευτικών αντικειμένων . Η δεύτερη ενότητα αφορά το θαλάσσιο πλούτο και σε ειδική αίθουσα θα παρουσιάζεται ο μαγευτικός κόσμος των οστράκων επίσης τα αλιεύματα οι αξίες και τα οφέλη αλλά και η κακό μεταχείριση που δέχεται η θάλασσα. Όλα αυτά προβάλλονται σε αφίσες ταμπλό ομοιώματα. Στη τρίτη ενότητα σε μια άλλη ειδική αίθουσα θα γίνονται βίντεοπροβολές με θέματα από τη μοναδικότητα του βυθού και της θάλασσας. Επίσης στο μουσείο θα υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βιβλιοθήκη.

Ν. Μουδανιά Περιοχή Τζιτζιφιές
Τηλέφωνο: (+30) 23730 26166, 23730 23990

Λαογραφικό Μουσείο Βιθυνίας

Ν. Μουδανιά
Περιοχή Αλμύρας, Οικία Τούρκου Χατζή Οσμάν
Τηλέφωνο: (+30) 23730 21368, 23730 23408

Αρχαιολογική συλλογή Λαμπροπούλου

Τηλέφωνο: (+30) 23710 22208

Λαογραφικό Μουσείο Αρναίας

Αρναία
Τηλέφωνο: (+30) 23720 22323, 23720 50130

Λαογραφικό Μουσείο Ν. Τρίγλιας

Ν. Τρίγλια
Τηλέφωνο: (+30) 23730 51205, 23730 51105

Λαογραφικό Μουσείο Ακτής Ελιάς

Νικήτη
Ξενοδοχείο ATHENA PALLAS
Τηλέφωνο: (+30) 23750 81410