ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
BUDGET 4th WEEKEND OFFER

BUDGET 4th WEEKEND OFFER

Μοναδική προσφορά! Budget Weekend Offer Budget Weekend Offer (3 for...

BUDGET 4th DAY FREE OF CHARGE

BUDGET 4th DAY FREE OF CHARGE

Μοναδική προσφορά! Budget 4th Day Free of Charge Budget 4th Day Free of...

ΠΕΡΙ ΓΥΡΟΥ & ΣΧΑΡΑΣ

ΠΕΡΙ ΓΥΡΟΥ & ΣΧΑΡΑΣ

Μοναδική προσφορά! Προσφορά για τις ώρες 17:00 - 20:00Εξυπηρέτηση από Μόλα καλύβα...

IRINI APARTMENTS

IRINI APARTMENTS

Μοναδική προσφορά! Ειδική προσφορά για τους μήνες Μάιο - Ιούνιο & Σεπτέμβριο -...

ANASTASIA HOTEL

ANASTASIA HOTEL

Μοναδική προσφορά! Προσφορά διαμονής στη Χανιώτη από 28/05 έως 13/06 Κάντε κράτηση για...

KRIOPIGI BEACH HOTEL

KRIOPIGI BEACH HOTEL

Μοναδική προσφορά! Προσφορά διαμονής από 23/05 εώς 10/06 Κάντε κράτηση για την διαμονής...

ROYAL HOTEL

ROYAL HOTEL

Μοναδική προσφορά! Κάντε την κράτηση σας απευθείας από την ιστοσελίδα μας και κερδίστε...

HELENAS APARTMENTS

HELENAS APARTMENTS

Μοναδική προσφορά! Μοναδικές προσφορές για τη διαμονή σας στο Πευκοχώρι! Από 15/05 –...

 • BUDGET 4th WEEKEND OFFER

  BUDGET 4th WEEKEND OFFER

 • BUDGET 4th DAY FREE OF CHARGE

  BUDGET 4th DAY FREE OF CHARGE

 • ΠΕΡΙ ΓΥΡΟΥ & ΣΧΑΡΑΣ

  ΠΕΡΙ ΓΥΡΟΥ & ΣΧΑΡΑΣ

 • IRINI APARTMENTS

  IRINI APARTMENTS

 • ANASTASIA HOTEL

  ANASTASIA HOTEL

 • KRIOPIGI BEACH HOTEL

  KRIOPIGI BEACH HOTEL

 • ROYAL HOTEL

  ROYAL HOTEL

 • HELENAS APARTMENTS

  HELENAS APARTMENTS

Θεσσαλονίκη

thessaloniki04Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η συμπρωτεύουσα όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκ. και πλούσια ιστορία.

Αξιοθέατα
Τα βυζαντινά της μνημεία είναι απαράμιλλης ομορφιάς και ιστορικής αξίας. Διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για διασκέδαση και αγορές. Το διεθνές αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα), δέχεται καθημερινά δεκάδες πτήσεις από και προς όλο τον κόσμο. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και η εμπορική του κίνηση είναι τεράστια. Ο σιδηροδρομικός της σταθμός συνδέει την Ελλάδα με τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη.
Η Έκθεση
Στο Εκθεσιακό Κέντρο λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο πολυάριθμες και μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις με διάφορα αντικείμενα.
Θέατρα - Πολιτισμός
Το Κρατικό Θέατρο, το Βασιλικό Θέατρο και οι μικρότερες θεατρικές σκηνές φιλοξενούν κάθε χρόνο πολυάριθμες και ποικίλες παραστάσεις. Κινηματογράφοι, αίθουσες τέχνης και γκαλερί, πολιτιστικά κέντρα, μουσικές σκηνές, εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα.
Κουζίνα & Διασκέδαση
Η Βόρεια Ελλάδα είναι γνωστή σε όλη τη χώρα για την πολύ καλή της κουζίνα), μπαρ, κέντρα διασκέδασης συμπληρώνουν την εικόνα της πολύχρωμης και ζωντανής πόλης.
Πανεπιστήμια
Στη Θεσσαλονίκη εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που προσελκύουν σπουδαστές από όλη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό, που κατακλύζουν την πόλη και της δίνουν ζωντάνια και νεανικό αέρα.
Μουσεία & Iστορία
Τα μουσεία της (μεγαλύτερα είναι το Αρχαιολογικό και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού), οι αρχαιολογικοί χώροι, τα βυζαντινά τείχη, η Αρχαία Αγορά, η σκεπαστή αγορά στο κέντρο με κάθε είδους τρόφιμα, η Άνω Πόλη (παλιά πόλη) εντός των παλιών τειχών, δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό, που μπορεί κανείς να το νιώσει περιδιαβαίνοντας τους δρόμους και τα σοκάκια της. Καθημερινά οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές με ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο τουριστικό γραφείο της Χαλκιδικής.

Πέλλα / Βεργίνα

pelaverginaΠΕΛΛΑ
Η Πέλλα απέχει από τον Πολύγυρο περίπου 100 χιλιόμετρα. Στην Πέλλα μετέφερε από τις Αιγές (την Βεργίνα) την πρωτεύουσα των Μακεδόνων ο βασιλιάς Αρχέλαος στις αρχές του 5ου π.Χ.αιώνα.
Η πόλη χτίστηκε σύμφωνα με το ιπποδάμειο σύστημα, με τετράγωνα και ευθείς δρόμους. Διακοσμήθηκε με λαμπρά ανάκτορα, ναούς και μεγαλοπρεπή δημόσια κτίρια. Τα ερείπια που αποκαλύφθηκαν με τις ανασκαφές μαρτυρούν τον πλούτο, τη δύναμη και τη δόξα της. Σύντομα, η Πέλλα έγινε η μεγαλύτερη μακεδονική πόλη.
Τα ανάκτορα
ήταν ένα τεράστιο, πολύπλοκο σύμπλεγμα κτιρίων με αυλές και στοές. Ήταν χτισμένα σε λόφο με απέραντη θέα στην πεδιάδα και τη θάλασσα, ως τον Όλυμπο. Η αγορά, το εμπορικό κέντρο, ήταν τετράγωνη και τη διέσχιζε μεγάλη λεωφόρος. Η μεγάλη κεντρική πλατεία της με ιερά, βωμούς και αγάλματα περιβάλλονταν από μεγάλη στοά με δωρική κιονοστοιχία και πολλά καταστήματα και εργαστήρια σε τρεις σειρές τριγύρω. Η αγορά διέθετε κρήνες και τέλειο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα αρχοντικά σπίτια της πόλης, μεγάλα, με εσωτερικές περίστοες αυλές με κομψούς κίονες, λαμπρές αίθουσες με περίτεχνα ψηφιδωτά δάπεδα. Τα ψηφιδωτά αυτά της Πέλλας είναι περίφημα για την τέχνη τους. Αποτελούνται από πολύχρωμες ψηφίδες σε εκπληκτικούς συνδυασμούς θεμάτων από τη φύση, τη μυθολογία και την ιστορία, πανέμορφους σχηματισμούς και χρώματα, με κίνηση και ζωή απαράμιλλη. Το ψηφιδωτό του Διονύσου παριστάνει το θεό της χαράς πάνω σε πάνθηρα στεφανωμένο με το θύρσο στο χέρι. Το ψηφιδωτό με το κυνήγι του λιονταριού απεικονίζει το Μέγα Αλέξανδρο και τον Κρατερό να σκοτώνουν το θηρίο σε μία θαυμάσια σύνθεση με εκπληκτικές φωτοσκιάσεις με ωραίο πλαίσιο με πλούσιο φυτικό διάκοσμο και σπειρομαίανδρο τριγύρω. Η Πέλλα επικοινωνούσε με τη θάλασσα με μεγάλο πλωτό κανάλι. Τα κτερίσματα των τάφων στα νεκροταφεία της πόλης επιβεβαιώνουν και αυτά το επίπεδο ζωής και τον πολιτισμό της. Εδώ ανασκάφηκε και ο μεγαλύτερος από τους μέχρι τώρα γνωστούς μακεδονικούς τάφους του 4ου π.Χ. αι. Στην Πέλλα λατρευόταν ο Ζευς ο Ύψιστος, ο Ποσειδώνας, η Αθηνά, ο Απόλλωνας, η Δήμητρα, ο Ασκληπιός, ο Διόνυσος και ο Ηρακλής.
Στην Πέλλα γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος

Στην Πέλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε το 356 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος. Για δύο περίπου αιώνες της ελληνιστικής εποχής η Πέλλα ακμάζει και η ακτινοβολία της εκτείνεται σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Στα 168 π.Χ. την κατέλαβαν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι την λεηλάτησαν και μετέφεραν το χρυσό, το ασήμι, τα αγάλματα και τους θησαυρούς της στη Ρώμη. Η πόλη έμεινε σαν πρωτεύουσα της μίας από τις τέσσερις "μερίδες", στις οποίες οι Ρωμαίοι χώρισαν τη Μακεδονία. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας υπάρχουν αρκετά από τα κινητά ευρήματα των ανασκαφών που διενεργούνται τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ανάμεσα στα άλλα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πολλά αρχιτεκτονικά μέλη, αγάλματα, γλυπτά και ανάγλυφα, κεραμικά, ειδώλια, αγγεία, μήτρες αγγείων και ειδώλια, όπλα, επιτύμβιες στήλες, κοσμήματα, σκεύη, νομίσματα και πολλά ψηφιδωτά από τα δάπεδα των κτιρίων.
Βεργίνα
Η Βεργίνα απέχει από τον Πολύγυρο περίπου 130 χιλιόμετρα. Το παλιό όνομα της Βεργίνας ήταν Αιγές και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας από το 700 μέχρι το 400 π.Χ. περίπου. Σ' αυτή βρίσκεται το περίφημο βασιλικό κοιμητήριο της δυναστείας των Αργεαδών.
Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως το μεγαλοπρεπές ανάκτορο της Βεργίνας και Μακεδονικούς τάφους, ανάμεσά τους τον τάφο του βασιλιά Φιλίππου Β', του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος ήταν ασύλητος. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά μεγάλο τάφο με μεγαλοπρεπή πρόσοψη, προθάλαμο και κύριο θάλαμο. Στη ζωφόρο του θαλάμου υπάρχει μία εξαιρετική ζωγραφική σύνθεση κυνηγιού που περιλαμβάνει τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο. Σε μία χρυσή λάρνακα ανακαλύφθηκαν τα οστά του Φιλίππου. Ο τάφος περιείχε έναν ολόκληρο θησαυρό από χρυσά κτερίσματα. Ανάμεσα στους άλλους τάφους που έχουν ανασκαφεί στην περιοχή είναι ο λεγόμενος Τάφος της Περσεφόνης, ο Τάφος του Πρίγκιπα και ο Τάφος της Ευρυδίκης. Το ανάκτορο της Βεργίνας είναι ένα επιβλητικό οικοδόμημα του 4ου π.Χ. αιώνα. Ενιαίο συγκρότημα με το ανάκτορο αποτελούσε το θέατρο και ο ναός της Εύκλειας. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως αρκετά τμήματα από τα ισχυρά τείχη και την ακρόπολη.Από τη Χαλκιδική οργανώνονται καθημερινά ημερήσιες οργανωμένες ξεναγήσεις για τους δύο αρχαιολογικούς χώρους.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο τουριστικό γραφείο της Χαλκιδικής.

Δίον

dionΑπέχει από τον Πολύγυρο περίπου 150 χιλιόμετρα. Ήταν η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων (αντίστοιχη με τους Δελφούς και την Ολυμπία για τη Νότια Ελλάδα). Πρόκειται για μια ισχυρά περιτειχισμένη πόλη, με τέλεια ρυμοτομία. Ναοί και άλλα ιερά, αγάλματα θεών, σοφών, βασιλέων και ηρώων κοσμούν την πόλη μαζί με δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, θέατρα, λουτρά και παλαιοχριστιανικές βασιλικές. Η μυθολογία λέει ότι οι γυναίκες του Δίου διαμέλισαν τον Ορφέα διότι, μετά την αποτυχία του να επαναφέρει στη ζωή την αγαπημένη του Ευρυδίκη τις περιφρονούσε. Οι φόνισσες έτρεξαν να ξεπλύνουν τα χέρια τους στον μικρό τοπικό ποταμό Βαφύρα. Ο ποταμός, για να μη δεχτεί το αίμα, χάθηκε στα φαράγγια του Ολύμπου και μετά από μεγάλη διαδρομή, υπόγεια, αναβλύζει καθαρός στο Δίον. Η περιοχή κατοικείται από την πρώιμη εποχή του Σιδήρου (1100 π.Χ.). Το ιερό του Δία ιδρύθηκε εδώ από τους Μακεδόνες, σύγχρονα με τις γειτονικές Αιγές (Βεργίνα) το 700 π.Χ. περίπου.

Ο βασιλιάς Αρχέλαος...
ανέδειξε το χώρο σε κοινό ιερό των Μακεδόνων και θεσμοθέτησε τα Μακεδονικά Ολύμπια, θρησκευτικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές γιορτές και αγώνες, αφιερωμένα στο Δία. Διαρκούσαν εννέα ημέρες, μία για κάθε μούσα. Εδώ δίδαξε τις τραγωδίες του ο Ευριπίδης και έπαιξε μουσική ο Ορφέας. Εδώ βρέθηκε και ένα εντυπωσιακό μεγάλο πολυφωνικό μουσικό όργανο (1ος π.Χ. αι.), το αρχαιότερο στην Ευρώπη. Από τότε και για αιώνες συγκεντρώνονταν στην πόλη οι Μακεδόνες για να τιμήσουν το Δία, της Μούσες, τον Ηρακλή και τους άλλους Ολύμπιους Θεούς.
Ο Μέγας Αλέξανδρος... προσευχήθηκε εδώ στο Δία,
πριν αρχίσει τη νικηφόρα εκστρατεία του στην Ανατολή. Η πόλη είναι τετράγωνη με ευθείς, λιθόστρωτους δρόμους, τέλεια συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, δημόσια αποχωρητήρια και λουτρά, θέατρο, καταστήματα, δημόσια κτίρια και σπίτια με σπάνιας τέχνης ψηφιδωτά δάπεδα και μοναδικές τοιχογραφίες. Έξω από τα τείχη της πόλης, σε μία μεγάλη έκταση, ανακαλύφθηκαν ναοί της Δήμητρας, της Άρτεμης, του Διονύσου, της Ίσιδος, της Αφροδίτης, με αγάλματα, ενεπίγραφες στήλες, αναθήματα, αρχιτεκτονικά μέλη, ειδώλια, αγγεία κλπ.
θέατρο, στάδιο, μακεδονικοί τάφοι.
Ανάμεσά τους, μεταγενέστερες παλαιοχριστιανικές βασιλικές με υπέροχα ψηφιδωτά. Δίπλα στο ναό της Ίσιδος υπάρχουν αγκυροβόλια, που δείχνουν ότι εκεί έδεναν πλοία, στον ποταμό Βαφύρα.

Στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου υπάρχουν εκτεθειμένα τα περισσότερα από τα ευρήματα της περιοχής: προϊστορικά, μυκηναϊκά, αγάλματα, βωμοί, επιτύμβια, αρχιτεκτονικά μέλη, όπλα, αγγεία, εργαλεία, νομίσματα, κοσμήματα, ειδώλια, σκεύη, πρωτοχριστιανικά σύμβολα κ.α.
Εντυπωσιακά είναι τα αγάλματα της Αφροδίτης, του Διονύσου, του Ασκληπιού, της Ίσιδος, της Μήδειας, το κεφάλι από άγαλμα της Δήμητρας, τα αγάλματα των φιλοσόφων. Από τη Χαλκιδική οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Δίου.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο τουριστικό γραφείο της Χαλκιδικής.

Μετέωρα

meteoraΤα Μετέωρα, στη Θεσσαλία, απέχουν από τον Πολύγυρο περίπου 310 χιλιόμετρα. Πρόκειται για εντυπωσιακούς σχηματισμούς από μεμονωμένους βράχους ύψους 200 - 300 μέτρων στην επίπεδη πεδιάδα. Πάνω στους βράχους υπάρχουν χτισμένα πλήθος βυζαντινά μοναστήρια με μοναδικούς θησαυρούς από εικόνες και κειμήλια της εποχής, ανοιχτά στους επισκέπτες. Η ιστορία των μοναστηριών ξεκινάει όταν ερημίτες μοναχοί εγκαθίστανται στις σπηλιές επάνω στα βράχια τον 9ο μ.Χ. αιώνα. Τον 12ο αιώνα χτίζεται το πρώτο μοναστήρι, το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου. Τα υπόλοιπα ξεκινούν να χτίζονται τον 14ο αιώνα. Σήμερα, από τα συνολικά 24 μοναστήρια κατοικούνται ακόμη τα τέσσερα. Το θέαμα, όπως πλησιάζει κανείς από το δρόμο και βλέπει ξαφνικά μπροστά του τους τεράστιους βράχους είναι πραγματικά μοναδικό. Από τη Χαλκιδική οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές - ξεναγήσεις στα μοναστήρια των Μετεώρων.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο τουριστικό γραφείο της Χαλκιδικής.

Πετράλωνα

petralonaΔίπλα στο χωριό Πετράλωνα σε απόσταση 800 μέτρων και σε υψόμετρο 250 μέτρα στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα βρίσκεται το ομώνυμο σπήλαιο. Ανακαλύφθηκε το 1959 από κατοίκους του χωριού που έψαχναν για νερό. Ονομάστηκε ''Κόκκινες πέτρες'' από την terra rosa (κόκκινη γη) που χρωματίζει τους σταλακτιτικούς και σταλαγμιτικούς σχηματισμούς του.

Στη σπηλιά...
το 1960, βρέθηκε κρανίο ανθρώπου ηλικίας 25-35 ετών, αρκετά ηλικιωμένου για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, μιας και ο μέσος όρος ζωής ήταν τα 18-20 χρόνια. Ανήκει σε τύπο αρχανθρώπου (δηλαδή όρθιου ανθρώπου) μεταβατικής μορφής από τον Homo erectus προς τον Homo sapiens neandertalensis. Στο χώρο του ''Μαυσωλείου'' βρέθηκαν διασκορπισμένες οστέινες βελόνες που πρέπει να τις χρησιμοποιούσε ο αρχάνθρωπος για να στηρίζει τα δέρματα γύρω από το σώμα του και ίχνη φωτιάς την οποία άναβε για να ζεσταθεί και να ψήνει την τροφή του. Ακόμη βρέθηκαν πολλά λίθινα και οστέινα εργαλεία, τα οποία έφτιαχνε για να κυνηγά τα θηράματά του.
Οι χώροι...
της σπηλιάς πρέπει να χρησίμεψαν ως τόπος διαμονής των ανθρώπων, όταν άρχισε η περίοδος των παγετώνων. Στο θάλαμο του σπηλαίου που ονομάστηκε ''Νεκροταφείο γιγάντων'' βρέθηκαν οστά 14 διαφορετικών ειδών σαρκοβόρων ζώων, όπως μεγαλόσωμης αρκούδας, πάνθηρα, λιονταριού, ύαινας, λύκου, ρινόκερου, ελαφιού και τρωκτικών που σήμερα δεν υπάρχουν στη Χαλκιδική. Εκτός από τη μεγάλη σπουδαιότητα που έχει το σπήλαιο από παλαιοντολογική άποψη, οι χώροι του παρουσιάζουν ενδιαφέρον και από πλευράς σταλαγμικού διάκοσμου. Τους θαλάμους του στολίζουν σταλαγμίτες και σταλακτίτες με διάφορους χρωματισμούς και σε ποικίλα μεγέθη.
Στη ''Μεγάλη σάλα''
και το ''Θάλαμο των ελάτων'' συναντάμε σταλαγμίτες ογκώδεις, ενώ στο ''Διάδρομο των νάνων σταλαγμιτών'' βλέπουμε μικρούς ακανθωτούς σταλαγμίτες, μεγέθους λίγων μόνο εκατοστών, που γι' αυτό το λόγο ονομάστηκαν ''νάνοι''. Στο ''Θάλαμο των ριζών'' λεπτές ρίζες πριναριών που έχουν εισχωρήσει από το έδαφος μέσα στη σπηλιά σχηματίζουν ένα δίχτυ που καλύπτει τους σταλακτίτες. Ακόμη εντυπωσιάζει η ''χρυσή βροχή'', δηλαδή πολύ λεπτοί σταλακτίτες που θυμίζουν τις σταγόνες της βροχής. Το σπήλαιο έχει μέση θερμοκρασία όλο το χρόνο 16 βαθμούς C. Είναι επισκέψιμο και η τουριστική διαδρομή που έχει διαμορφωθεί φθάνει τα 2 χιλιόμετρα. Σε αίθουσές του έχουν τοποθετηθεί προπλάσματα αρχανθρώπων.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο τουριστικό γραφείο της Χαλκιδικής.

Waterland

waterlandΜια νερούπολη κεφιού και δροσιάς, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πισίνες, τσουλήθρες και ομαδικά παιχνίδια (διαγωνισμοί χορού, κυνήγι θησαυρού, πόλο), που οργανώνονται από μια έμπειρη ομάδα ψυχαγωγίας, προσφέρουν ώρες ξεγνοιασιάς και ασφάλειας στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.  Στο χώρο υπάρχουν μπαρ, αναψυκτήρια και εστιατόρια. Λειτουργεί καθημερινά. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο τουριστικό γραφείο της Χαλκιδικής.

Κρουαζιέρες

Περίπλους Τορωναίου:
Με αφετηρία το Πευκοχώρι και το Παλιούρι πραγματοποιείται ο περίπλους του Τορωναίου κόλπου. Τα πλοιάρια αναχωρούν στις 09.30 π.μ. και κάνουν στάση σε κάποια παραλία της Τορώνης για κολύμπι σε γαλαζοπράσινα νερά για μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια θα πάρετε το μεσημεριανό σας γεύμα πάνω στα πλοιάρια. Εκεί θα παραμείνετε για 1 ώρα, στη συνέχεια θα ταξιδέψετε για το νησάκι Κέλυφος, θα αγκυροβολήσετε για 1 ώρα και θα επιστρέψετε στις 17.00. Υπάρχει και η βραδινή κρουαζιέρα, το «sunset» όπως το αποκαλούν (αναχωρήσεις πραγματοποιούνται από Ιούλιο), με αναχώρηση στις 19.00 και περιήγηση του Τορωναίου κόλπου με προορισμό τη νήσο Κέλυφος. Φτάνετε στη νησί ύστερα από μια ώρα, μένετε αγκυροβολημένοι για περίπου 2 ώρες, απολαμβάνετε την δύση του ηλίου γευματίζοντας και διασκεδάζοντας υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής και ξένης μουσικής. Η επιστροφή πραγματοποιείται γύρω στις 23.00.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο τουριστικό γραφείο της Χαλκιδικής.
Άθως – Περίπλους Αγίου Όρους:
Α. Τα πλοιάρια αναχωρούν μια ως και δύο φορές την ημέρα, ανάλογα με τη ζήτηση, από το λιμάνι της Ουρανούπολης, ακριβώς δίπλα στις πύλες του Αγίου Όρους. Οι ώρες αναχώρησης είναι 10:30 και 13:45 (όταν υπάρχει και δεύτερη κρουαζιέρα την ίδια ημέρα) και η διάρκεια της  κρουαζιέρας είναι περίπου 3 ώρες.
Β. Τα πλοιάρια αναχωρούν μια φορά την ημέρα, από το λιμάνι Όρμος Παναγιάς, ακριβώς δίπλα στις πύλες του Αγίου Όρους. Οι ώρα αναχώρησης είναι 10:30. Τα πλοιάρια πλησιάζουν τις ακτές του Αγίου όρους σε απόσταση περίπου 100 μέτρων ξεκινώντας από την μύτη Κατουνάκια, Νέα Σκύτη  και καταλήγοντας στην Ουρανούπολη με ελεύθερο χρόνο για περιπλανήσεις. Στη συνέχεια επιστροφή στον Όρμο Παναγιάς.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο τουριστικό γραφείο της Χαλκιδικής.